Het Waterapplicatiecentrum (WAC) is een volledig ingericht centrum waarin bedrijven, kennisinstellingen en overige organisaties experimenten op watertechnologiegebied uit kunnen (laten) voeren. Het WAC is gevestigd op de WaterCampus in Leeuwarden en is dé ideale partner als het gaat om het uitvoeren van onderzoek met water. Hier zit ook het bedrijf Mastivax.
Bekijk video »
Bron: Waterapplicatiecentrum
video thumbnail
 
De Missie: antistoffen in plaats van antibiotica
Zijn vak als moleculair bioloog is hij trouw gebleven. Wetenschap is het mooiste dat er is en in Friesland valt het op zijn plek: wonen in Friesland en wetenschap bedrijven om een oplossing te vinden voor het overmatig gebruik van antibiotica bij melkvee. "Boeren willen graag anders, maar er is geen alternatief." Lees artikel »
Leeuwarder Courant 15 1 2015
 
21-5-2014
veeteelt.nl »
Antistoffen uit biest als alternatief voor droogzetantibiotica
Als het aan Herman de Boer ligt dan hoeven we over een aantal jaar geen antibiotica meer in te zetten bij het droogzetten van koeien. De Boer werkt al enkele jaren aan een alternatief op basis van antistoffen uit biest en kaaswei. Begin volgend jaar staan praktijktesten op de Dairy Campus bij Leeuwarden op de planning, daarna kan..... Lees verder ».
Bron: www.veeteelt.nl
21-5-2014 Veeteelt.nl
 
Wat zijn we supertrots op onze oud-studenten Fréderique Vrinte en Ramon Mensink. Zij wonnen de Baron van Welderen Rengersprijs. Met de scriptieprijs wil het bestuur van het Van Welderen Rengersfonds hogeschoolstudenten stimuleren om bij te dragen aan de economische welvaart in Friesland. Lees artikel »
Auteur: Wendy Zuidema-Haans
Frederique Vrinte Ramon Mensink
 
Herman de Boer zoekt met zijn bedrijf Mastivax naar alternatieven voor antibioticagebruik bij koeien. Hij doet dit in samenwerking met LS&T Leeuwarden. Hier zijn we supertrots op want Herman de Boer wordt niet voor niets de 'vader' van de Nederlandse biotechnologie genoemd. Bekijk de video over de samenwerking »
Lab
 
15-2-2012
Interview Herman de Boer op Kennislink.nl »
Door Mariska van Sprundel
Geen antibiotica maar koeienmelk | Interview met biotechnoloog Herman de Boer.
Biotechnoloog Herman de Boer: we kennen hem allemaal als de geestelijk vader van stier Herman, ’s werelds eerste transgene stier. Die primeur is inmiddels twintig jaar oud, maar De Boer heeft sinds die tijd zeker niet stilgezeten. Hij werkt nu aan een nieuw project om een vervanger voor antibiotica in de veehouderij te ontwikkelen. Zijn plan van aanpak? Antistoffen uit koeienmelk. Lees het volledige artikel »
LabZ
 
Van stier Herman naar antibiotica-vervanger
De geestelijk vader van transgene stier Herman ontwikkelt nu producten die het antibioticagebruik in de veehouderij moeten terugdringen. Lees artikel »
Leeuwarder Courant 12 1 2012
 
Van Hall Larenstein Instituut werkt aan alternatief voor antibiotica
Twee jaar geleden zette De Boer zijn bedrijf Mastivax op in het Friese Oosterwolde. Vorig jaar werd de natuurlijke 'biest-antibiotica' op laboratoriumschaal ontwikkeld, aldus de Boer. Er is ongeveer een half miljoen euro nodig voor de opzet van een proefinstallatie die de antistoffen op grote schaal uit de biest kan zuiveren. Lees verder »
Lab
 
Transsectorale Innovatie: project 'Antistoffen als vervangers van antibiotica in vee en mens'
Nieuwe antistoffen kunnen in de toekomst antibiotica vervangen. Deze antistoffen zijn in overvloed aanwezig, niet alleen in melk maar ook vooral in biest, de eerste melk van een koe na afkalven. Met deze afweerstoffen kunnen infecties bij mens en dier worden voorkomen. Antibiotica zijn geneesmiddelen tegen infectieziekten. Steeds vaker slaan antibiotica niet aan bij mensen en dieren, omdat zij besmet zijn met... Lees verder »
LabZ